De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

american apple pie

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
American Apple pie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Taartdeeg
Kneed van de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en zout een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling 
Schil en snijd de appels in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Meng suiker, maïzena, kaneel en nootmuskaat. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de suiker. Smelt de boter. Hussel de appelplakjes door de suiker en meng er de boter door.
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en bekleed de taartvorm ermee. Snijd het overige deeg van de vorm en kneed bij elkaar. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verdeel de vulling in de vorm en druk goed aan. Rol het overige deeg uit en bedek de taart ermee. Druk de randen goed en maak een gaatjes in de taart om de stoom te laten ontsnappen. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel, bestrooi met suiker en bak de taart in de oven in circa een uur goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk
Francine Vanhoudt
21-02-2024

Ook lekker