Pel de knoflook en de ui. Snipper de ui en snijd de knoflook. Pluk de koriander en hak fijn. Kneus de peperkorrels. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
Verwarm een pan met olie op middelhoog vuur en braad de kipdelen rondom aan. Haal uit de pan en houd ze apart.
Bak de knoflook en de ui glazig, voeg de gekneusde peperkorrels, paprika- en chilipoeder toe en roerbak kort mee. Voeg de bouillon, het bier, de rode pepers en de kip toe en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de kip circa 1 uur en 30 minuten zachtjes trekken.
Voeg dan de linzen en de aardappels toe, roer door en kook dit in circa 25 minuten gaar.
Haal de kip uit de pan en verwijder vel en bot. Leg de grove stukken vlees terug in de pan en laat dit circa 15 minuten op laag vuur zachtjes trekken.
Breng op smaak met zout en peper en verwijder voor het serveren de rode pepers uit de pan.
Garneer het gerecht met koriander.
0 reacties