Wel de rozijnen circa 3 uur in de rum.
Deeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Als je dit doet met een elektrische mixer blijft het deeg mooi koel en kneed het gemakkelijker. Vorm het deeg tot een bal en leg in een met olie ingesmeerde kom. Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
Vulling
Kneed abrikozenjam met de marsepein tot een egale massa. Laat de rozijnen uitlekken en meng samen met de pistachepitten door de marsepein. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van 60x20 cm. Snijd het deeg aan beide kanten op de lange zijdes schuin in. Verdeel in het midden de vulling over de lengte van het deeg en beleg met de abrikozen. Vouw de uitgesneden deegslierten over elkaar heen over de vulling. Laat het deeg nog 30 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bestrijk met het eidooiermengsel. Bak de slof in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Verwarm in een pannetje de abrikozenjam met een scheutje water. Bestrijk de slof met de abrikozenjam. Hak de pistache fijn en bestrooi de abrikozen-pistacheslof ermee.
0 reacties