De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

abrikozencake

Breng water aan de kook, snijd de abrikozen in stukjes en schenk het kokende water er over. Laat circa 20 minuten wellen. Verwarm de oven voor op 170 ºC.

15 MIN
Abrikozencake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng water aan de kook, snijd de abrikozen in stukjes en schenk het kokende water er over. Laat circa 20 minuten wellen. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet het cakeblik in. Meng bloem, bakpoeder en zout. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng met de boter, suiker, het vanillemerg en de eieren. Roer luchtig met de keukenmachine. Voeg de bloem en de melk toe. Laat de abrikozen uitlekken en meng door het beslag. Vul het cakeblik driekwart met het beslag. Bak de cake in circa 1 uur goudbruin en gaar. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de cake. Zet de cake aan met het geroosterde amandelschaafsel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker