Annabel Langbein is een auteur en kok uit Nieuw-Zeeland. In haar programma The Free Range Cook gaat Annabel Langbein op zoek naar heerlijke, verse ingrediënten in de nabije omgeving van haar huis aan de voet van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Ze laat zien hoe je met weinig moeite verrukkelijke gerechten bereidt.

Koken met pure ingrediënten, eenvoudige recepten, heerlijke smaken: dat is Annabel Langbein! In haar kookboek de Free Range Cook gaat ze thematisch te werk met zeer gevarieerde recepten. Zo zijn er bijvoorbeeld hoofdstukken die gaan over boerderijproducten, maar ook krijg je recepten die je maakt met de inhoud van je voorraadkastje.

Over haar guilty pleasure zegt ze het volgende: “Cheese! Definitely cheese! Mensen die mij beter kennen noemen me ook wel een cheese slut. Als nagerecht een heerlijk kaasplankje of bij een goed glas wijn. Kaas is mijn guilty pleasure. Ik heb het geluk dat ik geen echte zoetekauw ben. Op z’n tijd een chocolaatje vind ik heerlijk maar ik geef de voorkeur aan heerlijke noten zoals amandelen en andere hartige dingen.”