De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

klassieke spaghetti bolognese

Het klassieke recept voor spaghetti bolognese maak je natuurlijk zelf. Met Bibi's basisrecept zet je deze publieksfavoriet in een handomdraai op tafel. 

20 min voorbereidingstijd
Spaghetti

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Spaghetti bolognese is zo'n recept dat iedereen wel lekker vindt. Deze klassieke variant maak je met rundergehakt, bleekselderij, wortel en ui als basis. De basis écht zoals de Italianen het doen!"

Bereidingswijze

Klassieke spaghetti bolognese

  1. Pel de knoflook en ui, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd samen met de bleekselderij in kleine blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt knapperig. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

  3. Verhit nog een scheutje in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij. Blus af met rode wijn en laat voor enkele minuten inkoken.

  4. Voeg de blikken tomaat, het gehakt en de Italiaanse kruiden toe. Laat voor ongeveer 10 minuten pruttelen.

  5. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

  6. Voeg de spaghetti toe aan de bolognesesaus.

  7. Verdeel de spaghetti bolognese over 4 diepe borden, rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en garneer met blaadjes basilicum.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker