De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ayam opor van oma irene

60 MIN
Ayam Opor van Oma Irene

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Pel de uien en knoflook en schil de gember. Snijd de uien, knoflook, laos en gember in stukjes. Doe alles in een foodprocessor samen met de ketumbar en djinten en maal het kruidenmengsel fijn. Verhit een flinke scheut olie in een pan en fruit het mengsel. Voeg de helft van de kokosroom en de trassi toe. Verdun de andere helft van de kokosmelk met evenveel water en giet het in de pan. Voeg de kunjit en asem toe. Kneus de sereh, snijd op vingerlengte en voeg samen met het de salambladeren en kemiripasta toe. Giet er water bij indien nodig. Voeg zout naar smaak toe om de boemboe af te maken. Voeg de kip toe en laat circa 45 minuten sudderen. Draai af en toe de kippenpoten om zodat ze niet aanbranden.

Serveren
Serveer de Ayam Opor met gekookte witte rijst en groenten.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker