De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ajam ketjap pedis van oma irma

Bestrooi de kip met peper en zout. Bestrijk het met olie. Verwarm een grillpan en gril de kip in circa 25 minuten goudbruin.
Snijd de rode pepers in kleine stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn.

60 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Ajam ketjap pedis van oma Irma

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met peper en zout. Bestrijk het met olie. Verwarm een grillpan en gril de kip in circa 25 minuten goudbruin.

Snijd de rode pepers in kleine stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm olie in een hapjespan en fruit de rode pepers en knoflook in circa 3 minuten. Meng de daun djeroek poeroet en daun salam met het mengsel in de pan. Snijd de laos fijn en kneus het in de vijzel. Voeg de laos samen met de verkruimelde trassi toe aan de pan. Roer het geheel goed door.

Snijd 3 plakjes van de citroen. Snijd de tomaat in partjes. Meng de plakjes citroen, tomaat, ketjap, suiker, zout en het sap van de aangesneden citroen in de pan. Voeg als laatste de kip toe. Roer het geheel goed door en laat circa 20 minuten op laag vuur garen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kip in een ovenschaal. Giet een deel van de saus en de kruiden over de kip. Zet de ovenschaal circa 35 minuten in de oven.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Heerlijk!!!
Monique Krijgsman
20-07-2023
Ik hou van de oma's! Brengt me terug naar mijn jeugd.
Ron van Lubeck
03-03-2024

Ook lekker