24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Familie Ruesink

Je hebt boeren en je hebt de familie Ruesink. Dit boerengezin is niet alleen dagelijks ontzettend druk met hun 160 koeien en 3333 varkens, maar elk gezinslid is daarnaast vol passie bezig met zijn of haar eigen –ietwat uit de hand gelopen- hobby’s. Een rariteitenbos, een kerststal die het hele jaar open is, 2 bewaarplaatsen voor verzamelingen, het fokken van cavia’s, het organiseren van muziekavonden in een achterhuis met een bar en een enorme hoeveelheid vintage babywagens, de jaarlijkse country fair en enorm paasvuur waar ze bekend om staan; niets is de Ruesinks te gek. Ondanks hun zeer opmerkelijke passies, is deze familie wat betreft het eten wel heel traditioneel, want elke dag staat er Hollandse pot op tafel. Maar wie is hiervoor verantwoordelijk? En lukt het Rob om het wekelijkse menu van deze kritische eters nieuw leven in te blazen?

Erik
Boer Erik is de nuchterheid zelve. Met zijn droge humor en “subtiele” directheid, komt hij op het eerste gezicht nogal onverschillig over, maar niets is minder waar! Erik heeft een enorme gedrevenheid voor het boerenvak: pas als het werk goed gedaan is, kan hij zich concentreren op de deugden des levens. En dat is voor Erik zeker niet het genieten van eten, maar het bouwen van een heus folly-bos, een labyrint vol zotheid. Kortom, een serieuze boer, maar van binnen heel stiekem nog een speels kind.

Joke
Moeder Joke is een zeer sympathieke zakenvrouw, die het boerenbedrijf dagelijks weet te sturen. Het boerenleven wordt volgens Joke steeds bedrijfsmatiger en daar is zij zelf heel blij mee, want dan hoeft ze niet, zoals vroeger als kind, de hele dag tussen de koeien te staan. Dat ze een enorme passie heeft voor vintage kinderwagens, theepotten, wekkers en kerst, steekt Joke niet onder stoelen of banken, want ze heeft voor al haar collecties meerdere bewaarplaatsen op het boerenterrein. Misschien niet de beste kok, maar des te beter als verzamelaar.

Suzanne
De stoere Suzanne is de dochter die vooroordelen over boeren onderuit schopt. Niet alleen heeft zij een vriendin, maar bewijst zij ook dat vrouwen heus wel gedreven boeren kunnen zijn en bedrijven goed kunnen runnen. Dagelijks op een enorme tractor te vinden en degene die smacht naar iets anders op tafel dan aardappel, groente en vlees. Die vooroordelen over boeren lapt Suzanne duidelijk aan haar laars

Mariel
Mariel is de jongste dochter en woont nog gezellig bij pa en ma thuis. Zij is het organisatorische brein achter de jaarlijkse en succesvolle Country Fair en het grootste paasvuur in de Achterhoek. Aan mannen heeft Mariel nog geen behoefte, want naar eigen zeggen is ze daar nog veel te druk voor. Wat het eten betreft zal ze niet als eerste haar harde mening verkondigen, maar dat is ook niet nodig, want haar gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen.

Joyce
Als er in Nederland iemand enthousiast is over cavia’s dan is het de oudste dochter Joyce wel. Ze doet haar titel “Kampioen Caviafokken” dan ook eer aan, want ze stelt deze wollige beestjes niet allen ten toon op wedstrijden, maar ze wint hier ook kastenvol prijzen mee. Verder is zij de enige van het gezin die niet werkzaam is binnen het bedrijf en die ook niet op het erf woont, maar ze schuift toch graag zoveel mogelijk bij haar ouders aan tafel. Gezellig!Familie Ruesink
Categorie