24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Familie Derks

In het groendorp Rutten wonen de trotse en gedreven boeren Tonny en Lou Derks. Tonny en Lou zijn echter niet zomaar boeren! Naast het houden van kippen is hun nogal bizarre hobby uit de hand gelopen en verdienen zij daar tegenwoordig hun brood mee, namelijk: wormen kweken. Behalve de drukte binnen het bedrijf is er in huize Derks met vier dochters en negen kleinkinderen ook altijd reuring, want iedereen komt continu over de vloer voor een hapje en een drankje.

Mireille, een van de dochters, heeft de boerengenen van Tonny en Lou geërfd, zo is niet alleen verliefde geworden op een boerenzoon, maar helpt ze hem ook nog eens met zijn akkerbouwbedrijf. Kortom, in deze familie zijn twee generaties actieve boeren, maar wel twee hele diverse! Verbazingwekkend is het in dit geval juist de jongere boer op wie het spreekwoord “Wat de boer niet kent…” van toepassing is, want de oudere Lou staat juist open voor wat anders dan de Hollandse pot. Een leuke reden voor Rob om juist bij dit gezin het experiment te introduceren.

Lou
De goedlachse boerenzoon Lou weet sinds kinds af aan wat hard werken is en vooral dat goede dingen je niet zomaar komen aanwaaien; er moet voor gewerkt worden! Zijn lijfspreuk is: “Een boer is en blijf een boer. Je wordt het niet, je bent het. Boer zijn is een soort roeping!” Toch staat deze agrariër ook altijd open voor een uitdaging en wil hij graag bewijzen dat hij heus ook meer kan. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en passie is hij in het diepe gesprongen en heeft hij de stap gewaagd om iets te doen wat niet geheel vanzelfsprekend is: een wormenkwekerij beginnen. Lou is het bewijs van het feit dat risico’s nemen zo af en toe loont. Niet alleen op het zakelijke vlak, maar ook zeker op het culinaire…

Tonny
Als je Tonny ziet, dan weet je het meteen: dit is een daadkrachtige vrouw die van aanpakken houdt, zowel in de wormenkwekerij, als in de twee kippenstallen. Deze pietje precies loopt het liefst de hele dag met een bezem of een stofzuiger rond, aangezien reinheid voor haar van groot belang is. Het gezin staat bij deze kordate dame op nummer 1 en daar geeft Tonny haar ziel en zaligheid aan. Hoewel ze soms kan genieten van wat rust, houdt ze ontzettend van de drukte en het wel en wee in het huis en het bedrijf. En alsof de kwieke Tonny niet druk genoeg is, doet ze ook nog eens vrijwilligerswerk bij een hospice. Kortom, een vrouw uit duizenden!

Steven
Met een ontwapenende glimlach en een twinkeling in zijn ogen vertelt boer Steven,  ondanks de tegenslagen die hij heeft gekend, behoorlijk liefdevol over het boerenleven. Steven is een boer met een duidelijke mening en hij zegt ook gewoon waar het op staat. Respect voor de dingen die om ons heen groeien, bloeien en leven is voor hem ontzettend belangrijk en met deze wijsheid voedt hij ook zijn kinderen op. Het spreekwoord “Wat de boer niet kent…” slaat best wel goed op deze boer, dus het is even afwachten wat hij van al het exotische eten vindt.

Mireille
De sympathieke Mireille is de oudste dochter van Tonny en Lou. Zij vertelt met een enorme glundering op haar gezicht over het leven van een boerenvrouw. Voor Mireille was het een bewuste keus om niet buiten de deur te werken, maar er volledig voor haar kinderen en het bedrijf te zijn en ze geniet nog dagelijks van de vrijheid die ze heeft als boerin. Deze positief ingestelde vrouw vindt het jammer dat er een bepaald beeld heerst over boeren, dat ze bijvoorbeeld hun groente kapotkoken, want volgens Mireille is de boer van tegenwoordig heel modern. Wat het experimenteren met eten betreft lijkt zij best wel op vader Lou, dus wie weet is dit experiment het extra zetje om voortaan alleen maar buitenlands te koken.

Leonie
Leonie, de jongste dochter van Tonny en Lou laat zich door haar beperking niet uit het veld slaan en bouwt met een onuitputtelijk enthousiasme aan haar toekomst. Ze woont zelfstandig en heeft een baan, maar onder de vleugels van moeder Tonny is het zo gezellig, dat Leonie met alle liefde aanschuift voor een heerlijke Hollandse maaltijd. Maar hoe zal een Aziatische of Afrikaanse maaltijd haar smaken?

De (klein)kinderen
Mireille en Steven hebben samen drie kinderen, Milou, Anouk en Jesper. Hun kroost geniet van de rijkdom van een enorm stuk land, grote schuur bij opa en oma en de vrijheid om lekker te ravotten in de natuur. De muzikale genen van moeder Mireille hebben Milou en Anouk geërfd en het gezin mag zo af en toe genieten van hun welklinkende oefensessies. De jongste Jesper is nog heerlijk speels en is het liefst de hele dag door jolig. De kinderen staan ontzettend open voor nieuwe smaken en gerechten, maar of dit altijd positief uitpakt, is nog maar de vraag…



Familie Derks
Categorie