24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Aflevering 12: Italiaans

Tijd om het land op te gaan, want boer Steven legt Rob van alles uit over akkerbouw en het leven van een boer vandaag de dag. Natuurlijk is het dan na zo’n dagje zwoegen heerlijk om thuis te komen, terwijl er een dampend bord op je staat te wachten, maar zullen de boeren ook echt kunnen genieten van een gerecht met een niet al te vanzelfsprekende kleur op het bord?






Wist je dat
...
  • het doorsnijden van pasta in Italië niet wordt gewaardeerd? Wil je er een klein beetje bij horen dan eet je je pasta alleen met een vork.  
  • Italiaanse kruiden zoals wij die in een potje kopen, in Italië helemaal niet bestaan? Niemand in Italië zou er aan denken om zoveel verschillende kruiden in één gerecht te doen. 
  • pasta in Italië nooit een hoofdgerecht is? Het wordt gegeten als een eerste gerecht, gevolgd door een tweede gerecht. Het eerste gerecht is vaak een pasta of risotto en het tweede gerecht een vlees- of visgerecht. 


Aflevering 12: Italiaans