Mousse
- Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
- Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Bewaar het leeggeschraapte vanillestokje.
- Pel de banaan.
- Pureer voor de mousse de avocado, vanillemerg, banaan, cacaopoeder, kokosmelk, kokosolie, agavesiroop en een beetje zout.
- Schep de mousse in een spuitzak en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
Noten- en zadencrumble
- Snijd de dadels fijn.
- Leg de noten in een theedoek en vouw de theedoek dicht. Sla met behulp van een pan of een deegroller de noten tot kruimels.
- Meng de dadels met de noten, zaden en de agavesiroop. Kneed tot een kruimelige mix.
Gekaramelliseerde banaan
- Verwarm de honing in een koekenpan.
- Pel en snijd de bananen over de lengte doormidden. Leg de banaan in de pan. Voeg een beetje zout toe.
- Rasp de schil van de limoen boven de pan. Halveer de limoen en pers het sap boven de pan eruit. Voeg een scheutje water en het leeggeschraapte vanillestokje toe.
- Bak de banaan circa 4 minuten om en om in de karamel.
Serveren
- Spuit de chocolademousse op een bord. Leg de noten- en zadencrumble en de gekaramelliseerde banaan erbij. Besprenkel met de overgebleven karamel en garneer met de viooltjes.
Tip: Als honing voor jou niet past in een veganistisch dieet, kun je ook kiezen voor suiker om de banaan in te karamelliseren.
Meld je aan en praat mee