De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolademousse met gekaramelliseerde banaan

80 MIN
Chocolademousse met gekaramelliseerde banaan

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Mousse

  • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Bewaar het leeggeschraapte vanillestokje.
  • Pel de banaan.
  • Pureer voor de mousse de avocado, vanillemerg, banaan, cacaopoeder, kokosmelk, kokosolie, agavesiroop en een beetje zout.  
  • Schep de mousse in een spuitzak en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.

Noten- en zadencrumble

  • Snijd de dadels fijn.
  • Leg de noten in een theedoek en vouw de theedoek dicht. Sla met behulp van een pan of een deegroller de noten tot kruimels. 
  • Meng de dadels met de noten, zaden en de agavesiroop. Kneed tot een kruimelige mix.

Gekaramelliseerde banaan

  • Verwarm de honing in een koekenpan.
  • Pel en snijd de bananen over de lengte doormidden. Leg de banaan in de pan. Voeg een beetje zout toe.
  • Rasp de schil van de limoen boven de pan. Halveer de limoen en pers het sap boven de pan eruit. Voeg een scheutje water en het leeggeschraapte vanillestokje toe.
  • Bak de banaan circa 4 minuten om en om in de karamel.

Serveren

  • Spuit de chocolademousse op een bord. Leg de noten- en zadencrumble en de gekaramelliseerde banaan erbij. Besprenkel met de overgebleven karamel en garneer met de viooltjes.

Tip: Als honing voor jou niet past in een veganistisch dieet, kun je ook kiezen voor suiker om de banaan in te karamelliseren.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker