24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Gerechten bewaren en inpakken voor onderweg

Heb jij nog een heerlijke vakantie in het verschiet? Onderweg is het belangrijk dat je genoeg energie hebt, of je nu per auto, trein of vliegtuig reist. Neem daarom tussendoortjes mee, zoals energierepen, dadelbonbons of groente met yoghurtdip. Wij geven je tips zodat je eten onderweg goed kunt bewaren.

Groente met dip
Wortels, bleekselderij, komkommer, paprika, cherrytomaten zijn stevig genoeg om mee te nemen. Houd de groenten apart van de dip, zodat ze niet slap worden. Bewaar de groenten in een boterhamzakje of rol ze in vershoudfolie. Snijd de wortels, bleekselderij, komkommer en paprika in lange repen, de cherrytomaten kunnen heel blijven. Dipsauzen kun je gewoon in een bakje klaarmaken. Heb je geen deksel? Doe er aluminiumfolie omheen en de dip behoudt de juiste temperatuur en lekt niet.


Energierepen, koekjes en (hartige) muffins
Voor wie dol is op koekjes, (hartige) muffins en repen: neem ze mee in aluminium bewaarbakjes. Je kunt gemakkelijk een rol koekjes of repen kwijt en zo verkruimelen ze minder snel, zoals in een zakje. Of voorkom kruimels in je auto en pak ze juist per stuk in.


Noten
Een handje gekruide nootjes of pindarotsjes is heerlijk als tussendoortje, maar noten verliezen snel smaak. Verpak ze luchtdicht in hersluitbare zakjes, zodat ze ‘vers’ blijven.


Zelfgemaakte koeltas
‘Bekleed’ de binnenkant van een boodschappentas met aluminiumfolie en doe daar je producten die koel moeten blijven in. Je kunt ook nog koelelementen in de tas doen, zodat alles extra lang koud blijft.

Afvaltip: losslingerend afval in je auto wil je natuurlijk niet. Neem daarom altijd kleine afvalzakjes mee onderweg.

Meer tips en inspiratie? Lees elke maand een nieuw artikel van 24Kitchen in samenwerking met Dumil over het bereiden en bewaren van eten.Gerechten bewaren en inpakken voor onderweg