De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoensoep uit sydney

Deze heerlijke pompoensoep staat in een mum van tijd op tafel. Lekker herfstig en vol van smaak!

30 min kooktijd
Pompoensoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze heerlijke pompoensoep staat in een mum van tijd op tafel. Lekker herfstig en vol van smaak!

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil. Verwarm een pan en fruit de ui in de olie en voeg de aardappel en pompoen toe.
  2. Snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes voor een milde versie). Voeg de peper en kurkuma toe en fruit kort mee. Blus af met de wijn en bouillon en laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de sojasaus toe en pureer de soep. Snijd de kip in stukjes en voeg ze toe.
  3. Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Schep de soep in kommen en bestrooi met de noten en de bieslook.

Dit recept komt uit de aflevering over Sydney uit het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker