Verwarm de grillpan voor. Snijd de kipfilets in de lengte in tweeën, smeer de kip in met olie en gril ze om en om in circa 8 minuten gaar. Meng voor de mayonaise de eidooier met mosterd, sap van een halve citroen, zout en peper. Roer met een garde, beetje bij beetje de olie erdoor. Hak de kappertjes en ansjovis fijn en roer ze door de mayonaise. Snijd de ciabatta in plakjes en gril de plakjes om en om bruin en krokant. Pluk de kropsla. Meng de slasoorten met olijfolie, sap van een halve citroen, zout en peper en verdeel de salade over borden. Snijd de tomaten in gelijke stukken en verdeel ze over de salade. Lepel de ansjovismayonaise erover. Snijd de kipfilets in dunne plakjes en verdeel ze over de salade. Serveer met de plakjes ciabatta.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
tomaten-kipsalade met ansjovismayonaise
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Basics
Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee