De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zwitserse kaastaart met tomaten

20 min kooktijd
Zwitserse kaastaart met tomaten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, water, ei en het zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Vet de kartelvorm in en bekleed met het deeg. Prik de bodem in.

Vulling
Pel en snipper het sjalotje. Ris en hak de tijm en rozemarijn. Snijd 2 tomaten in kleine blokjes, houd 3 tomaten achter voor de topping. Verhit de boter in een pan. Fruit de tijm en rozemarijn, voeg de tomaten toe en bak circa 10 minuten mee. Laat de tomatenblokjes afkoelen en uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp de Appenzeller. Meng het ei en de kaas door de tomatenblokjes en verdeel de vulling over de bodem. Snijd de achtergehouden tomaten in plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs over de taart. Bak de taart in circa 45 minuten gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker