Piedeeg
Pel en snipper
de ui. Pel het hak de
knoflook. Pluk en hak de peterselie. Verhit olie in een pan en fruit de ui en
knoflook circa 2 minuten. Laat de uien en knoflook afkoelen. Kluts het ei en
meng de helft door de ei en knoflook. Maak een kuiltje in de bloem en meng in
het kuiltje het uienmengsel, de helft van de peterselie, boter, water, ei en
een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed
tot een soepel deeg. Bewaar de rest van de peterselie voor de garnering. Verpak
het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Soezenbeslag
Breng in een pan het water met de melk en de boter
aan de kook. Roer de bloem erdoor en laat de bloem circa 5 minuten garen. Haal
de pan van het vuur en roer het ei erdoor.
Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snijd de
aardappels in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de
aardappels in circa 5 minuten beetgaar.
Halveer de champignons. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons goudbruin. Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Halveer de cherrytomaten. Meng de aardappels met het gehakt, champignons, cherrytomaten en het soezenbeslag.
Vet de taartvorm in.
Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik, bekleed de
taartvorm hiermee en prik de bodem in met een vork. Bewaar het overtollige
deeg. Verdeel de vulling over de bodem. Maak repen van het bewaarde deeg en leg
ze in een raster over de vulling. Bestrijk met geklutst ei. Bak de zigeunerschnitte in de oven in circa 30
minuten gaar.
Zigeunersaus
Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en hak
de knoflook.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de
zaadlijsten en hak de rode peper fijn.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de
zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd champignons in vieren.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode
peper, paprika en champignons circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak
circa 2 minuten mee. Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de tomatenketchup
toe. Roer de maïzena aan met een beetje water. Bind de zigeunersaus af met de
maïzena tot sausdikte.
Serveer de zigeunersaus bij de zigeunerschnitte en bestrooi met de achtergehouden peterselie.
Meld je aan en praat mee