De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm envelopjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de zalm ter grote van de helft van de plakjes bladerdeeg. Pluk en hak de dille fijn, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Schep op elk plakje bladerdeeg een lepel roomkaas en leg er een plakje zalm op.

25 min voorbereidingstijd
10 min kooktijd
Zalm envelopjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zalmenvelopjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de zalm ter grote van de helft van de plakjes bladerdeeg. Pluk en hak de dille fijn, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Schep op elk plakje bladerdeeg een lepel roomkaas en leg er een plakje zalm op. Kluts het ei en bestrijk de zijkanten van het bladerdeeg ermee. Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar en knijp dicht. leg de envelopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de envelopjes met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de envelopjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Tip
Prik een paar kleine gaatjes aan de bovenkant van de envelopjes om stoom eruit te kunnen laten. Zo zullen de naden minder snel open gaan staan.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker