Kokosbodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de suiker met de kokosrasp, eieren en de
eidooier. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel de massa over
de bakvorm en bak de kokosbodem in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Mangocrème
Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pan de mangopuree. Halveer
de citroen en knijp het sap uit boven de pan. Roer de eidooiers met het ei en
de suiker los. Giet al roerende de warme mangopuree op het eimengsel en schenk
het geheel terug in de pan. Laat al roerende, circa 3 minuten garen zonder te
koken. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Knijp de gelatine uit
en meng door de mangopuree. Vet de taartvorm in en bestuif met poedersuiker. Giet
de mangocrème erin. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. Haal de
mangocrème uit de vorm en leg op de kokosbodem.
Vers fruit
Snijd
een plakje van de mango af en bewaar deze voor de garnering. Schil de mango en
snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes.
Schil en snijd de kiwi in gelijke blokjes. Schil de
ananas en snijd de ogen eruit. Snijd de ananas in gelijke blokjes. Snijd
de stervrucht in dunne plakjes. Halveer de maracuja. Verdeel het vers fruit over
de mangocrème. Bewaar een klein beetje fruit voor de garnering.
Kokosrasp
Verwarm
de oven op 180 ºC. Rooster de geraspte kokos in circa 15 minuten goudbruin.
Surfplank en tiki mannetje
Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de
bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed de bloem er
beetje bij beetje door en kneed tot een soepel deeg.Druk
het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de
koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Snijd een surfplank en een tiki mannetje uit het deeg. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de plakken afkoelen.
Tiki mannetje
Rol
de marsepein dun uit. Bestrijk het tiki mannetje met abrikozenjam en bekleed
met marsepein. Druk met de botte kant van een mes een tiki silhouet in de
marsepein en bestrijk met cacaopoeder.
Surfplank
Meng het bietensap met de poedersuiker. Strijk een dun laagje uit over de surfplankplak.
Rol een
stukje marsepein uit, snijd een dunne baan eruit en plak deze verticaal op het
glazuur.
Garnering
Klop
de slagroom met de suiker stijf. Verdeel de slagroom over de taart en strijk
tot een gladde bol. Bestrooi met de geroosterde kokosrasp. Steek de surfplank
en het tiki mannetje in de slagroom. Leg het resterende fruit netjes bij elkaar
op de taart. Maak van het achtergehouden mangoplakje een leuke garnering door
een raster in het plakje te snijden (niet door de schil heen) en dit raster
naar buiten te duwen. Steek de parapluutjes en de ananasblaadjes in de taart. Leg
de mangogarnering erbovenop.
Meld je aan en praat mee