24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Theekoekjes

Rating 0/5

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kneed de boter met suiker en het halve ei, voeg bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik. Snijd de plak in rechthoeken van 6 x 4 centimeter. Snijd 2 hoekjes van de bovenkant van de plak, zodat er een soort theezakje ontstaat. Prik met een glad spuitmondje een gaatje aan de bovenkant. Zodat daar het touwtje door kan.
Leg de deegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de jam met het water. Doop de koekjes voor een derde in de jam, druk in de hagelslag en rijg de touwtjes erdoor.Vegetarisch ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen