De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

streuseltaler

Verwarm de melk tot handwarm en los de gist hierin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng in het kuiltje suiker, boter, ei en het gistmengsel. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.

60 min kooktijd
Streuseltaler

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Koekdeeg
Verwarm de melk tot handwarm en los de gist hierin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng in het kuiltje suiker, boter, ei en het gistmengsel. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het in een met bloem bestoven mengkom circa 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Steusel
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Wrijf het vanillemerg met de bloem, boter en suiker tot kruimels.

Opbouw
Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed het gerezen deeg door en verdeel in 6 gelijke delen. Rol de deegbollen plat tot een cirkel en verdeel de streusel erover. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 18 minuten goudbruin en gaar. 

Garneerglazuur
Roer de poedersuiker met het water tot een dun glazuur. Bestrijk de gebakken koeken met het glazuur.

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker