De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roqueforttaart

Smelt de boter. Maal de biscuitjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van een ingevette en met bakpapier beklede springvorm.

150 min voorbereidingstijd
50 min kooktijd
Roqueforttaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Smelt de boter. Maal de biscuitjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van een ingevette en met bakpapier beklede springvorm.

Roqueforttaart
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de hazelnoten in circa 8 minuten goudbruin en hak in grove stukken. Draai de oven terug naar 130 °C. Klop in de keukenmachine de roomkaas met de zure room, eieren en de suiker. Zeef de bloem erdoor en voeg zout toe. Verkruimel en spatel de blauwe kaas door het mengsel. Schenk het beslag in een ingevette springvorm en sprenkel de hazelnoten over de bovenkant. Bak de Roqueforttaart in circa 95 minuten gaar en laat afkoelen in de vorm. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast.

Geglaceerde druiven
Was de druiven en haal de takjes eraf. Verwarm de honing met de boter in een pan. Was en ris een handje tijm en voeg toe aan de boter. Glaceer de druiven door ze door het honingmengsel te wentelen. Voeg een scheutje witte wijnazijn toe en laat nog circa 3 minuten pruttelen op laag vuur. Garneer de taart met de geglaceerde druiven en aanhangend siroop.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker