24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Rood fruit soezen

Rating 0/5

Soezenbeslag
Verwarm de oven voor op 195 ºC. Breng in een pan water, boter en een beetje zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Laat afkoelen en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.

Spuit flinke doppen van circa 7 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in de oven in circa 30 minuten gaar.

Vanille-mascarponemousse
Week de gelatine in koud water en klop de room yoghurt dik. Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de eidooiers met het vanillemerg en drie vierde van de suiker in circa 3 minuten au bain marie gaar. Dit wordt een pâte à bombe genoemd. Knijp de geweekte gelatine uit en los op in de warme pâte à bombe.

Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot een stevig schuim. Roer de mascarpone los met een beetje pâte à bombe en spatel de rest van de pâte à bombe erdoor. Meng de lobbige room en het eiwitschuim erdoor. Schep de vanille-mascarponemousse in een spuitzak met een glad spuitmondje. Snijd het kapje van de soezen. Spuit de massa in de soezen en vul verder op met fruit. Zet het kapje er weer op en bestuif met poedersuiker.Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen