De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quiche met spek en prei

Snijd voor het deeg de boter in blokjes en kneed samen met de bloem, eieren en het zout tot een deeg, laat circa 2 uur in de koelkast rusten en rol het met de deegroller uit.

120 min voorbereidingstijd
35 min kooktijd
Quiche met spek en prei

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd voor het deeg de boter in blokjes en kneed samen met de bloem, eieren en het zout tot een deeg, laat circa 2 uur in de koelkast rusten en rol het met de deegroller uit.

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg en prik in met een vork. Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes. Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Klop in een kom de eieren met de crème fraîche los. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 

Verdeel het spek en de prei over het deeg en bestrooi met de kaas en de lente-uitjes. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goudbruin middenin de voorverwarmde oven.

Vind hier meer inspiratie voor een geslaagd paasmenu.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker