Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de
lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk, vanillemerg en de
helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de resterende
suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het
eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de
kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Vet de taartvorm in en schenk de banketbakkersroom over de bodem van het bakblik.
Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Roer de boter met de suiker glad. Voeg de eieren een voor een toe. Meng de
bloem met het cacaopoeder en zeef vervolgens door het botermengsel. Vet het
bakblik in en bekleed met bakpapier. Vul het bakblik met het beslag en bak de
cake in circa 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en snijd in blokjes.
Verdeel de blokjes cake over de banketbakkersroom.
Vulling
Schil de peren, verwijder de
klokhuizen en snijd de peren in stukken. Verdeel de peren over de cake.
Crumble
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng de boter, suiker, bloem en het amandelschaafsel met elkaar en wrijf met
beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over het
bakblik en bak de peren-chocoladecrumble in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties