Nougat
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rooster de amandelen circa 10 minuten op
een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen. Vet de bakvorm met in, leg
er een bakpapiertje in en verdeel vellen eetpapier over de bodem zodat de bodem
bedekt is.
Breng suiker, water en honing aan de kook tot 140 ºC. Klop de eiwitten met 1 eetlepel van de suiker stijf. Giet langzaam de kokende siroop bij het eiwit tot de siroop helemaal is opgelost. Meng de afgekoelde geschaafde amandelen door het schuim. Verdeel het schuim over de vorm. Strijk de nougat goed uit en dek af met bakpapier. Laat de nougat 1 nacht opstijven. Snijd de nougat in gelijke stukken.
Chocolade tableren
Smelt de melkchocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een
marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa
26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en
meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Herhaal dit
met de witte chocolade.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en schenk een deel van de melkchocolade en witte chocolade er over uit. Verdeel hierover wat brokken nougat en wat amandelen met vlies. Herhaal dit circa 2 keer. Laat de chocolade circa 30 minuten uitharden en snijd de nougat-chocolade in stukken.
Meld je aan en praat mee