De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

monstercake

75 min kooktijd
Monstercake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Moskovisch beslag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Smelt de boter. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel eerst de helft van de bloem door de eidooiers, dan driekwart van het eiwit en dan de resterende bloem. Spatel het beslag door het resterende eiwit en roer voorzichtig de gesmolten boter erdoor. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen.

Sinaasappelcrème
Houd een scheutje sinaasappelsap achter en breng de rest met de helft van de suiker en de saffraan aan de kook.
Roer de eidooiers met het scheutje sinaasappelsap en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng het sinaasappelsap door het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door. Breng de sinaasappelcrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten. Laat de sinaasappelcrème op een bakplaatje afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de sinaasappelcrème toe aan de opgeklopte boter en meng goed door.

Monsterogen en tanden
Kneed 50 g van de marsepein met de cacaopoeder tot een egaal donkere massa. Rol uit en steek er kleine rondjes uit, dit zijn de pupillen. Rol de rest van de marsepein tot bollen van 2,5 centimeter doorsnede. Druk de pupillen op de bollen en steek een lollystokje erin. Snijd uit het marsepein een mond.

Opmaak
Snijd de schil van de sinaasappel, snijd de partjes uit de sinaasappel. Halveer het biscuit in de lengte. Bestrijk een plak met de sinaasappeljam en de andere plak met een dunne laag sinaasappelcrème. Beleg een plak met de partjes uitgesneden sinaasappel. Leg de plakken op elkaar en bestrijk de boven- en zijkant ook met de sinaasappelcrème. Schep de rest van de crème in een spuitzak met een spaghettispuitmondje. Spuit “haren” rondom de taart. Steek de monsterogen in de bovenkant van de taart en zet de kauwgom als monstertanden tegen de marsepein aan.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker