De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

merveilleux

Een heerlijke zoete lekkernij voor tijdens de feestdagen!

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Merveilleux

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schuim
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop de eiwitten in een vetvrije mengkom tot schuim. Kook water met suiker tot 121 ºC. Giet de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwitschuim en klop het eiwitschuim koud. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat torentjes van 6 centimeter doorsnede en 5 centimeter hoog. Droog het schuim minstens 2 uur in de oven.

Slagroom
Schaaf of rasp de chocolade. Klop de slagroom met de suiker yoghurt dik. Besmeer de schuimpjes met circa 1 centimeter slagroom. Bestrooi de slagroom met het chocoladeschaafsel. Schep de resterende slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit op elke merveilleux een rozetje. Halveer de aardbeien en leg de aardbeien op de rozetjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker