De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

luxe trommelkoek

20 min kooktijd
Luxe trommelkoek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Week de rozijnen, krenten, abrikozen in circa 1 uur in de likeur. Snijd de abrikozen in stukjes. Klop de eieren los met de melk en de suiker. Meng de bloem met het bakpoeder en meng met het eimengsel tot een glad beslag. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Hak de walnoten en meng met de rozijnen, krenten, abrikozen, vanillemerg, sinaasappelblokjes en kaneelpoeder door het beslag. Vet een puddingvorm in en schenk het beslag erin. Sluit af met de deksel en gaar de pudding au bain-marie circa 1 uur en 30 minuten.

Stroopsaus
Verwarm de appelstroop tot handwarm en roer de boter erdoor tot een smeuïge saus.

Serveer de trommelkoek met de stroopsaus. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker