De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante camemberttaart

Schil de peren en breng met de rode wijn, kaneel, suiker en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de peren in circa 2 uur gaar.

120 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Krokante camemberttaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Stoofperen
Schil de peren en breng met de rode wijn, kaneel, suiker en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de peren in circa 2 uur gaar.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het amandelschaafsel in circa 8 minuten goudbruin. Wel de abrikozen circa 30 minuten in warm water. Hak ze fijn en meng ze met de pistachepitten en het amandelschaafsel. Snijd de peertjes in vieren.

Smelt de boter en besmeer de vellen filodeeg. Leg de lagen op elkaar. Leg de camembert midden op het filodeeg en leg de vulling erop. Leg de drie takjes kervel op de top en vouw het deeg dicht. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Topping
Haal de camemberttaart uit de oven en bestrooi met poedersuiker en een lepel honing.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker