De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gizeh’s treasure

180 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
Gizeh’s treasure

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladepiramide
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Strijk de chocolade dun uit over een vel cellofaanfolie of bakpapier. Houd een beetje chocolade achter. Snijd het piramidesjabloon en een vierkant van 20 x 20 centimeter uit de chocolade en laat circa 1 uur uitharden. Zet de driehoekige vlakken aan de binnenkant van de piramidevorm tegen elkaar aan. Zet de vlakken vast met de achtergehouden getableerde chocolade. Laat dit even uitharden. Haal de piramide uit de vorm en maak de naden van de zijkanten dicht met een beetje getableerde chocolade. Zet daarna de piramide even in de vriezer.

Spuitchocolade
Hak de chocolade en smelt samen met de cacaoboter. Roer goed door elkaar en schenk het mengsel in het reservoir van de verfspuit. Dek de omgeving goed af met plastic of een oud laken. Keer de vorm om en zet de chocoladepiramide in het midden van het afgedekte vlak en leg het achtergehouden vierkante chocoladestuk ernaast. Spuit de chocoladedelen met het verfpistool fluweel.

Lijntjesbiscuit
Smelt de boter. Meng het eiwit met de poedersuiker, bloem, cacaopoeder en de boter en roer goed door tot een glad beslag. Smeer het beslag in een rechte baan uit over het siliconenmatje. Trek met een decorkam in de breedte rechte lijnen in het beslag. Vries circa 1 uur in.

Amandelbiscuit
Verwarm de oven voor 200 ºC. Smelt de boter.
Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Roer de eieren met de resterende suiker los. Voeg de bloem, amandelpoeder en de gesmolten boter toe en roer goed door. Spatel het eiwitschuim erdoor. Smeer het beslag uit over het siliconenmatje met het bevroren lijntjesmotief. Leg het matje op een bakplaat. Bak het biscuit in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Snijd er een strook uit ter breedte van de taartring. Steek er 2 cirkels uit ter grootte van de ring. Bekleed de ring met een reep bakpapier of een reep cellofaanfolie. Zet het biscuit tegen de zijkant met het lijntjesmotief naar buiten en druk 1 cirkel erin.

Frambozenbavarois
Week de gelatine in koud water. Breng de frambozenpuree aan de kook. Haal de pan van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Koel af op ijswater tot de frambozenpuree dikker wordt. Klop de room met de suiker tot yoghurtdikte en spatel de frambozenpuree erdoor. Giet de helft van de bavarois op de biscuitbodem, dek af met de andere biscuitcirkel en giet de rest van de bavarois erop. Strijk de bovenkant glad af. Laat de taart circa 3 uur opstijven in de vriezer.

Frambozengelei
Week de gelatine in koud water. Breng de frambozenpuree met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Roer van het vuur af de frambozenjam en de uitgeknepen gelatine erdoor. Laat de gelei circa 2 minuten afkoelen. Strijk de gelei glad af over het bevroren taartje.

Garnering
Karamelliseer de suiker. Giet de karamel uit over een bakpapiertje. Laat even uitharden. Zet de frambozen rondom aan de buitenkant van het taartje. Zet het taartje in het midden van het fluweel gespoten vierkante vlak. Zet de piramidevorm erop en zet een framboos op de top van de piramide. Breek een stukje van de karamel af en zet deze met een beetje gesmolten chocolade vast op de punt van de piramide.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker