De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geboortetaart met muisjes

60 min kooktijd
Geboortetaart met muisjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Moskovisch beslag
Verwarm de oven voor op 185 ºC.
 Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel het eiwit door de eidooiers. Roer de boter erdoor en spatel de bloem erdoor. Vet de cakevorm in met boter en leg er een cirkel bakpapier in. Schenk het beslag erop en bak de cake in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en snijd horizontaal doormidden.

Rouleaubiscuit
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
 Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel het eiwit door de eidooiers. Roer de boter erdoor en spatel de bloem erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot circa 1 cm dikte. Bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Snijd het biscuit in banen van circa 5 cm.

Botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de banketbakkersroom erdoor. Bestrijk het biscuit met de botercrème. Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Snijd ook de perziken in plakjes en verdeel de aardbeien en perziken over het biscuit.

Opmaak
Bestrijk de boven- en de zijkant met de rest van de botercrème. Leg de banen rouleaubiscuit om de taart. Bestrooi de bovenkant met de muisjes.

Garnering
Rol de marsepein uit tot een plak van circa 1 cm. Steek er met behulp van een steker een galet uit. Smelt de pure chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes tot circa 26 ºC. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Bestrijk met een kwast de voetjes van de pop met de gesmolten chocolade. Druk de voetjes in de plak marsepein, tot de afdruk erin staat. Leg de plak op de geboortetaart. Snijd een aardbei in plakjes en leg erbij.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker