De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

franse appeltaart

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Franse appeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng hierin de suiker, zout, koude boter, eidooier en het water met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Compote
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd de appels in grove blokjes en breng in een pan met appelsap en het water aan de kook. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Pers het sap van een halve citroen uit boven de pan en voeg de suiker en het kaneelpoeder toe. Breng het geheel aan de kook en laat met de deksel op de pan circa 12 minuten koken tot een compote.

Opbouw taart
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg en vouw het deeg dat over de rand hangt naar binnen. Prik gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel de compote erover. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in flinterdunne plakjes. Steek de appelplakjes dakpansgewijs in de compote met de ronde kant naar boven. Steek de vorm helemaal vol met de appelplakjes zodat er een roos ontstaat. Bestuif de taart met de poedersuiker. Bak de taart in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart even afkoelen. Verwarm de abrikozenjam samen met een scheutje water en bestrijk de taart ermee en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker