Vlaaideeg
Verwarm de melk en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Schenk de melk in het kuiltje en kneed de boter, het suiker en de eidooier erdoor. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de vlaaivorm in. Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dikte en bekleed de vlaaivorm ermee. Prik de bodem in met een vork.
Frangipane
Roer voor de frangipane de boter luchtig. Voeg het spijs en de eieren toe en meng goed door. Verdeel de frangipane over het vlaaideeg. Bak de vlaaibodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.
Walnotencrunch
Karamelliseer de suiker en meng de walnoten erdoor. Verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen. Maal tot nougatine in het bakje van de staafmixer.
Topping
Bestrijk de vlaai met de abrikozenjam. Verdeel de nougatine over de bodem. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit een spiraal over de bodem. Zet de frambozen netjes naast elkaar in de slagroom.
0 reacties