De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

focaccia

Focaccia is een Italiaans platbrood wat weg heeft van de bereiding van een pizzabodem. Daarom wordt het in sommige regio's pizza bianco genoemd. Hieronder vind je het basisrecept voor focaccia met olijven en rozemarijn.

120 min kooktijd
Focaccia

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Focaccia is een Italiaans platbrood wat weg heeft van de bereiding van een pizzabodem. Daarom wordt het in sommige regio's pizza bianco genoemd. Hieronder vind je het basisrecept voor focaccia met olijven en rozemarijn.

Bereidingswijze

Pluk 12 kleine naalden van de rozemarijn en hak de rest van de naalden fijn. Meng in een kom de bloem met de gist, zout, water en de gehakte rozemarijn. Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak in circa 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Vorm een bal en laat deze in een met huishoudfolie belegde kom, op een warme plek circa 1 uur rijzen.

Hak de olijven grof en kneed ze door het gerezen deeg. Druk het deeg uit tot een rechthoek van circa 1 cm dik op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het brood kruislings in. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige theedoek, nogmaals 17 minuten narijzen.

Verwarm de oven verder tot een temperatuur van 200 ºC. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Bak de focaccia in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker