De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crêpe soufflé

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de rest van de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker en het scheutje melk los en roer de bloem erdoor.

60 min kooktijd
Crêpe soufflé

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Flensjes
Smelt de boter. Meng de melk met de bloem, suiker en zout. Roer de eieren en de gesmolten boter erdoor. Verhit een scheutje olie in een anti aanbakpan. Giet een lepel beslag in de pan en bak dunne flensjes.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de rest van de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker en het scheutje melk los en roer de bloem erdoor. Roer de warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afkoelen tot het lauwwarm is. Rasp de schil van de sinaasappel, halveer en pers het sap eruit. Voeg samen met de sinaasappellikeur toe aan de banketbakkersroom.

Schuim
Verwarm de oven 180 ºC. Klop de eiwitten met de suiker stijf. Spatel het schuim door de banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom op de helft van een flensje en vouw dicht. Bak de flensjes op een met bakpapier beklede bakplaat circa 10 minuten goudbruin en gaar zodat de flensjes gesouffleerd zijn. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker