Oreo-roomkaastaart
Smelt de boter in een pannetje. Maal tweederde van de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en meng door. Verdeel de koekjesmassa over de bodem van de taartvorm. Zet de vorm circa 15 minuten in de koelkast.
Roer de roomkaas met de slagroom en de suiker tot een gladde massa. Hak en smelt de chocolade. Week de gelatine in koud water. Verwarm de gelatine met een beetje aanhangend water tot deze is opgelost. Meng de gesmolten chocolade en de opgeloste gelatine door het roomkaasmengsel. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg toe aan het roomkaasmengsel. Meng goed door. Giet het roomkaasmengsel in de taartvorm. Breek de helft van de achtergehouden chocoladekoekjes in grove stukken en verdeel over de vulling. Laat de taart circa 4 uur opstijven in de koelkast.
Garnering
Snijd de mango in grove blokjes. Halveer de aardbeien. Breek de resterende achtergehouden koekjes in grove stukken. Verdeel de mango, aardbeien en de koekjes over de taart. Hak en smelt de chocolade. Schep in een cornetje en spuit de chocolade over de taart.
Meld je aan en praat mee