De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade-eierkoeken

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker luchtig. Meng het cacaopoeder, bloem, bakpoeder en het zout. Rasp de helft van de citroenschil en meng door de eiermassa.

15 min kooktijd
Chocolade-eierkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocolade-eierkoeken
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker luchtig. Meng het cacaopoeder, bloem, bakpoeder en het zout. Rasp de helft van de citroenschil en meng door de eiermassa. Zeef het bloemmengsel boven het eimengsel en spatel goed door. Zorg ervoor dat je niet te lang spatelt anders sla je alle lucht uit het beslag. Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt, want de eierkoeken drijven uit. Hak de chocolade en verdeel over het beslag. Bak de eierkoeken in circa 15 minuten goudbruin en gaar. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker