De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade-biertaart

70 min kooktijd
Chocolade-biertaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rooster de hazelnoten en amandelen in de oven. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt de boter en schenk het bier erbij. Haal de pan van het vuur en roer het vanillemerg en de suiker erdoor. Meng in een kom, met een garde, de bloem, cacaopoeder en bakpoeder. Hak de noten fijn en meng ze met een snufje zout door het bloemmengsel. Roer het bier, de karnemelk en de eieren erdoor. Vet de bakvorm in en leg een vel bakpapier op de bodem. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm.

Roomkaascrème
Klop de boter met de poedersuiker luchtig en meng de roomkaas erdoor. Bestrijk de boven- en zijkant van de cake met de roomkaascrème. Bestuif de bovenkant van de taart met cacaopoeder.

Garnering
Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bestuif het cellofaan met cacaopoeder en strijk de getableerde chocolade eroverheen. Laat de chocolade uitharden op een koele plek. Breek de chocolade in stukken en garneer de zijkant van de taart ermee.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker