De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

choco-toffees

30 min kooktijd
Choco-toffees

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Karamel
Breng de suiker met de honing aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en breng samen met de room en boter aan de kook. Giet de kokende room, al roerende, op de karamel en breng opnieuw aan de kook tot 114 ºC. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Giet de karamel in een met bakpapier beklede en ingevette ondiepe vorm en laat afkoelen totdat deze hard is geworden. Dit duurt ongeveer een dag.

Haal de karamel uit de vorm en leg op een vel eetpapier. Snijd de karamel in kleine blokjes van 1 bij 2 centimeter.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren ondergrond. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Choco-toffees
Haal de karamels door de getableerde chocolade en laat ze uitharden op bakpapier. Wikkel de choco-toffees in een cellofaanpapiertjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker