De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cashew-appeltaart

90 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Cashew-appeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cashewdeeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de cashewnoten fijn in het bakje van de staafmixer. Roer de boter met de bruine suiker, eidooier en het ei glad in de keukenmachine. Meng de bloem met het cashewnotenkruim en rasp de limoen erboven. Meng het bloemmengsel door het botermengsel en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek het deeg met bakpapier en verdeel de blindbakbonen erover. Bak de deegbodem in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en bak nog 5 minuten. Laat de bodem afkoelen.

Appelvulling
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met het vanillemerg aan de kook. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Kook de appelblokjes in de slagroom op laag vuur in circa 10 minuten gaar. Pureer het mengsel glad met de staafmixer. Klop de eidooiers met de suiker los. Giet de eidooiers bij de appelpuree en meng goed door. Gaar zonder te koken. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Schenk de vulling op de taartbodem en bak de taart in circa 45 minuten gaar.

Cashewkruim
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de noten in circa 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen, hak de noten tot grove kruimels en verdeel over de taart. Bestuif de taart met een beetje poedersuiker en nootmuskaat. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker