De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

carolina’s glutenvrije mangotaart

Glutenvrije mangotaart

45 MIN
Carolina’s glutenvrije mangotaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Taartkorst
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de kokosrasp met het amandelpoeder en het zout in een keukenmachine fijn. Smelt de kokosolie met de ahornsiroop in een pannetje en voeg toe aan de keukenmachine. Maal kort tot een plakkerige massa ontstaat. Vet de taartvorm in en druk het mengsel in de vorm. Bak de taartkorst circa 15 minuten en laat afkoelen.

Vulling
Rooster in een pan de kokosrasp goudbruin. Laat de kokosrasp afkoelen. Klop de slagroom met de suiker stijf. Rasp de chocolade. Spatel de chocolade en de kokosrasp door de slagroom. Verdeel de stracciatella-kokosvulling over de bodem.

Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in dunne lange plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in de vorm, zodat er een soort roos ontstaat.

Sesamkoraal
Verwarm de oven voor op 165 °C. Smelt de boter. Meng in een kom de poedersuiker met de rijstebloem, het sinaasappelsap, de rasp van de schil van de sinaasappel, de sesamzaadjes en de gesmolten boter. Verdeel hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de hoopjes niet te dicht bij elkaar liggen, want het beslag drijft uit. Bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

Breek het sesamkoraal in stukken en zet in de taart. Hak de pistachenoten en strooi over de taart. Bestuif de taart met de poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker