De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

butterscotch slagroomtaart

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. 

120 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Butterscotch slagroomtaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de taartvorm ermee. Prik het deeg in met een vork. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen. Bak de bodem circa 20 minuten, verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en bak de bodem in nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Butterscotchvulling
Smelt de boter. Voeg de bruine suiker toe en verwarm tot de suiker opgelost en gekarameliseerd is. Voeg de slagroom toe en kook door tot alle suiker opgelost. Roer de eidooiers los met de melk. Schenk de karamelsaus over de dooiers en schenk het geheel terug in de pan. Gaar zonder te koken. Hak de melkchocolade. Haal de pan van het vuur en los de hazelnootpasta en de gehakte melkchocolade op in de karamelroom. Schenk de butterscotchvulling over de blindgebakken vorm en laat circa 3 uur afkoelen in de koelkast.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Verdeel in pieken over de vulling. Rasp de chocolade over de slagroom.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker