De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boerenappeltaart

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in schijfjes. Meng met de suiker en de kaneelpoeder. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartschaal in. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met de suiker, kaneelpoeder en vanillemerg zacht en voeg stuk voor stuk de eieren toe.

45 MIN
Boerenappeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Appelvulling
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in schijfjes. Meng met de suiker en de kaneelpoeder.

Beslag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartschaal in. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met de suiker, kaneelpoeder en vanillemerg zacht en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout door het beslag. Roer voorzichtig de melk erdoor. Schenk het beslag in de taartschaal en verdeel de schijfjes appel en het vocht over de bovenkant. Bak de boerenappeltaart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Glazuur
Roer het eiwit met de poedersuiker tot een spuitbare pasta. Vouw een cornetje van bakpapier, vul deze met het glazuur en spuit het glazuur over de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker