De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

belgische wafels

45 MIN
Belgische wafels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm het wafelijzer voor. Smelt de boter. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel. Meng met een garde de crème fraîche met de suiker, vanillemerg, citroen- en sinaasappelrasp, zout, eieren en eidooiers. Roer de bloem en de boter erdoor. Schep met een ijsknijper een beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafels in circa 4 minuten goudbruin.

Garneren
Breng het fruit met de helft van de suiker en het sap van de citroen aan de kook. Roer de kersen erdoor. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Smelt de chocolade au bain marie. Serveer de wafels met een rozet slagroom en het fruit en lepel er chocolade over. Garneer met munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker