De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

b52-taart

180 min voorbereidingstijd
210 min kooktijd
B52-taart

Een recept van

Bereidingswijze

Koffiebiscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng de bloem met de cacao- en de oploskoffie. Spatel de eidooiers door het eiwit. Voeg het bloemmengsel en de gesmolten boter toe en meng goed door. Vet een taartpan in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag erin en bak de cake in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Whiskybavarois
Week de gelatine in ruim water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Breng de whisky met de melk en de helft van suiker aan de kook. Roer de eidooier met de rest van de suiker los. Schenk al roerend in de pan met kokende melk en gaar zonder te koken. Los de gelatine op in de warme massa en laat afkoelen op ijswater tot de crème dikker wordt. Vet de taartpan in met olie en bestuif met poedersuiker. Spatel de slagroom door de whisky en giet de bavarois in de taartpan. Laat circa 3 uur in de koelkast opstijven. Haal de whiskybavarois uit de taartpan en leg op het koffiebiscuit.

Sinaasappelcrème
Breng in een pan het sinaasappelsap met de helft van de suiker aan de kook.
Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng het sinaasappelsap door het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door. Breng de sinaasappelcrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten. Laat de sinaasappelcrème op een bakplaatje, afgedekt met plasticfolie, afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de sinaasappelcrème toe aan en meng goed door. Schep de sinaasappelcrème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit de sinaasappelcrème over de bovenkant en rondom de taart.  

Sinaasappelkletskoppen
Smelt de boter. Meng de witte basterdsuiker met het sinaasappelsap. Voeg de gesmolten boter toe en vervolgens de bloem. Meng tot een egaal beslag. Spatel de geschaafde amandelen erdoor en zet het beslag gedurende 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verdeel het beslag in kleine hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk fijn met een vork of een velletje plasticfolie. Bak de kletskoppen in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Breek de kletskoppen en steek in de sinaasappelcrème. Bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker