De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ajouads pittige zalmpizza

45 min kooktijd
Ajouads pittige zalmpizza

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pizzadeeg


Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het water, gist, suiker en de olie. Strooi het zout over de bloem. Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225 °C. Rol het deeg uit tot een cirkel, prik de binnenkant in met een vork. Bak de bodem op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 7 minuten goudbruin en knapperig. Laat de bodem afkoelen.

Avocado-wasabicrème
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocado met de roomkaas, het sap en rasp van een halve limoen, wasabipoeder en de olijfolie tot een gladde crème. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zelf gerookte zalm
Snijd de zalm in dunne tranches van circa 5 millimeter dik. Verdeel de tranches over een klein rekje, bijvoorbeeld een magnetronrekje. Verhit een oude lepel tot deze vuurrood is. Schep het rookmot daarop en leg de lepel onder het rekje op een bord. Dek de zalm onmiddellijk af met bijvoorbeeld een stolp of een mengkom, zodat de zalm gerookt wordt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pittigzoete pecannoten
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje en voeg de pecannoten en de wasabipoeder toe. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afkoelen en hak de noten grof.

Topping
Verdeel de avocado-wasabicrème over de bodem. Snijd de lent-ui in fijne ringen. Halveer de kerstomaatjes. Schil en snijd de grapefruit in partjes. Hak de dille fijn. Verdeel de gerookte zalm, pittigzoete pecannoten, lente-ui, kerstomaatjes, partjes grapefruit en de kappertjes over de pizza. Garneer met de dille.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker