Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het water, gist, suiker en de olie. Strooi het zout over de bloem. Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Rol het deeg uit tot een cirkel, prik de binnenkant in met een vork. Bak de bodem op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 7 minuten goudbruin en knapperig. Laat de bodem afkoelen.
Avocado-wasabicrème
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocado met de roomkaas, het sap en rasp van een halve limoen, wasabipoeder en de olijfolie tot een gladde crème. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Zelf gerookte zalm
Snijd de zalm in dunne tranches van circa 5 millimeter dik. Verdeel de tranches over een klein rekje, bijvoorbeeld een magnetronrekje.
Verhit een oude lepel tot deze vuurrood is. Schep het rookmot daarop en leg de lepel onder het rekje op een bord. Dek de zalm onmiddellijk af met bijvoorbeeld een stolp of een mengkom, zodat de zalm gerookt wordt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pittigzoete pecannoten
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje en voeg de pecannoten en de wasabipoeder toe. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afkoelen en hak de noten grof.
Topping
Verdeel de avocado-wasabicrème over de bodem. Snijd de lent-ui in fijne ringen. Halveer de kerstomaatjes. Schil en snijd de grapefruit in partjes. Hak de dille fijn. Verdeel de gerookte zalm, pittigzoete pecannoten, lente-ui, kerstomaatjes, partjes grapefruit en de kappertjes over de pizza. Garneer met de dille.
0 reacties