De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm ovenschotel

30 min kooktijd
Zalm ovenschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Boen en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitwasemen.
  • Schil en snijd de bospenen in schuine gelijke stukken.
  • Ontdooi de doperwten.
  • Snijd de bosui in schuine ringetjes.
  • Snijd de dille fijn.
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Meng in een kom de aardappels, bospenen, bosui, dille, zalm, doperwten en de roomkaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en verdeel over een met olie ingevette ovenschaal.
  • Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote plak. Dek de ovenschaal af met de plak bladerdeeg en druk de randjes aan.
  • Kluts het ei in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het ei.
  • Bak de zalm ovenschotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker