24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Wokschotel met knoflookgamba’s en makkelijke atjar

Rating 5/5

Knoflookgamba’s

  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng de gamba’s met de olie en de knoflook en laat circa 30 minuten marineren.

Mie

  • Breng water aan de kook en draai het vuur uit. Wel de mie circa 4 minuten in het hete water en giet af.

Wokschotel

  • Was de prei.
  • Snijd het groen van de prei en snijd het witte gedeelte in stukken van circa 5 centimeter. Snijd de prei in gelijke reepjes.
  • Schil de wortel en snijd in dunne reepjes.
  • Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  • Pel de rode ui en snijd in parten.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in repen.
  • Halveer en was de paksoi en snijd in reepjes.
  • Verhit de wok en bak de gemarineerde gamba’s circa 5 minuten op hoog vuur. Bewaar de olie voor de rest van de wokschotel. Laat de gamba’s uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit een extra scheutje knoflookolie in de wok en wok de wortel, prei, rode ui, en de paksoi circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Voeg de paprika en de komkommer toe en wok nog circa 2 minuten mee.
  • Voeg op het laatst de chilisaus, de cashewnoten en de gebakken gamba’s toe.
  • Serveer de wokschotel met de mie.

Makkelijke atjar

  • Breng de azijn met de suiker, sambal en specerijen aan de kook. Haal de pan van het vuur als de suiker is opgelost.
  • Was de prei en snijd het witte gedeelte in dunne ringetjes.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Je kunt ook linten van de wortel schaven met een dunschiller.
  • Meng alle groenten door he warme azijn mengsel en laat circa 30 minuten marineren.

Tips

  • Je kunt naar eigen smaak variëren met de hoeveelheid suiker en azijn om de atjar zoeter of juist iets zuurder te maken. Ook de specerijen kun je naar eigen smaak toevoegen.
  • Je kunt de smaak van de wokschotel naar eigen wens aanpassen met verschillende smaken sauzen en specerijen zoals gember, knoflook en sambal.


Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Danny Jansen