Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de aardappels in parten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Ris de tijm en meng met een scheut olijfolie om in te bakken door de aardappels. Bestrooi met een beetje zout en meng goed door elkaar. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Bak de pistoletjes volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat ze afkoelen.
Wel de rozijnen circa 10 minuten in heet water.
Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een pan. Prik de saucijsjes in met een mes en bak ze in circa 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
Meng de yoghurt met de mierikswortelpuree, een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de rode kool in hele dunne reepjes.
Schil de winterwortel en rasp grof met een grove rasp.
Haal 8 blaadjes los van de little gem en snijd de rest in reepjes.
Giet de rozijnen af en laat goed uitlekken.
Snijd de pistoletjes open en leg per broodje 2 blaadjes little gem ertussen. Leg de saucijsjes ertussen en verdeel er een beetje winterwortel, rodekool en rozijnen over. Schep er een beetje yoghurt over.
Meng voor de rauwkost de rest van de rodekool, winterwortel en rozijnen door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Leg de winterse hotdogs op bord en schep de rauwkost en de aardappels uit de oven erbij.
0 reacties